Page 16 of 23

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 12:25 am
by Gaute(alutig)
Da ser det ut som brotsj er ordnet :)
Det som er mindre bra, er de 2 tommene eg korta. FA#¤!!
Det er vel noe som heter mål to ganger og kapp en.. :-[
Trodde det skulle gå greit og rett på, men det viser seg at det blir for smalt med orginale tårn. No e rådyra goe hmm kanskje, Jo.. 8)

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 11:08 am
by Sander
Kva er brotsj? Ungarsk suppe?

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 11:14 am
by Solan
Sander wrote: Kva er brotsj? Ungarsk suppe?
Det ypperste av Ungarsk suppegulasjtradisjon, denne må du smake, Sander! Litt Molybdensulfidsaus vil være prikken over i'en og noen gode Hardyskiver med universalfett på, så er du i mål(tid).

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 2:01 pm
by VW 181
Solan wrote:
Sander wrote: Kva er brotsj? Ungarsk suppe?
Det ypperste av Ungarsk suppegulasjtradisjon, denne må du smake, Sander! Litt Molybdensulfidsaus vil være prikken over i'en og noen gode Hardyskiver med universalfett på, så er du i mål(tid).
Hvis ikke det er en skrivefeil da, og skal være "bortsj". Da snakker vi nemlig om russisk fiskesuppe, mener jeg å huske....  ;)

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 2:38 pm
by RZR Andy
Faktisk rødbetsuppe, for å være pinlig nøyaktig... Med en god klatt rømme i midten og hakket persille er dette snadder - og sunn kost!

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 2:50 pm
by Gaute(alutig)
Ikkje rart det blir mye søl, med så mange flinke kokker ;D

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 3:05 pm
by Sander
Spørsmålet var faktisk på alvor!

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 3:38 pm
by Solan
Sander wrote: Spørsmålet var faktisk på alvor!
Å fillern, da må'ru prøve et annet forum trur jæ... :P

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 5:02 pm
by Tistlo
Saksa frå lereboka i TIP:

"Hol som er bora med spiralbor, må ofte tilarbeidast meir slik at holet vert rundare, finare, rettare eller meir nøyaktig. Til det brukar me ein brotsj. I motsetnad til boring er altså brotsjing ein fintilarbeidingsmetode

Mao. ein spiralbor med mange fleire skjer, mindre sponkanalar og mindre spiralvinkel.

Men Gaute, kva er issuet med forstillinga? Vart den for smal? :P

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Tue Sep 22, 2009 6:17 pm
by Gaute(alutig)
Det er nok rett som Tistlo leser opp her, men den som eg har fått kloa i er justerbar med 5 eller 6 kniver som står vertikalt.

Når det gjelder forstillinga så må den vel gå klar av innerskjermene framme, og det gjør den ikke nå.
Trodde som sagt at det skulle gå helt fint med kun 2 tommer, men man lærer vel så lenge man lever.

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Wed Sep 23, 2009 12:17 am
by erika
Gaute(alutig) wrote: Da ser det ut som brotsj er ordnet :)
Det som er mindre bra, er de 2 tommene eg korta. FA#¤!!
Det er vel noe som heter mål to ganger og kapp en.. :-[
Trodde det skulle gå greit og rett på, men det viser seg at det blir for smalt med orginale tårn. No e rådyra goe hmm kanskje, Jo.. 8)
Du kan
a) kjøpe flate utskårne endeplater fra en kar som selger på nettet
b) bruke tegningene og skjære dem ut med superskjærrmaskinen din

Har sett disse tegningene og kan kanskje søke litt dersom du går for "egenproduksjon".

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Wed Sep 23, 2009 9:09 am
by Gaute(alutig)
Har og sett de platene. Meanbugs har liggende noen tegninger både til t1 og t2. (Om noen vil ha, så gi meg ett vink)
Eg lurte på om eg skulle bruke de orginale tårnene, og heller ta av de litt på innsida. Har sett det gjort det og..
Har bare sett såvidt på det, men eg tror ikke det er snakk om så mye som mangler før den sklir på plass.

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Wed Sep 23, 2009 11:27 am
by hans
*vinker febrilsk til Gaute  - t1+t2 *  :)  har en kontakt som jeg av og til kan be om en tjeneste
:

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Wed Sep 23, 2009 7:36 pm
by Gaute(alutig)
Hei Hans. Skjønte ikkje helt innnlegget ditt.
Vil du ha plater til t1 og t2?

Sv: t1 55 barnfresh

Posted: Thu Sep 24, 2009 11:03 am
by RZR Andy
Dette dreier seg om verktøy som ser sånn ut
Image
http://www.luna.no/artikkelsok.html?sok=brotsj