Til minne om Rolf Albrechtsen

Her kan du diskutere alt mulig, men la det være interessant for andre VW-interesserte.

Moderators: Global moderator, Global moderator

Post Reply
User avatar
Solan
Styret
Styret
Posts: 5236
Joined: Mon Sep 03, 2007 1:08 pm
Location: Fan'a...

Til minne om Rolf Albrechtsen

Post by Solan »

Det var med stor sorg at vi fikk budskapet om at vår svært gode venn og mangeårige klubbmedlem Rolf Albrechtsen gikk bort lørdag den 23. oktober 2021, 80 år gammel.

Vi møtte Rolf første gang under den nærmest legendariske turen til SCC på Gardermoen i 2008. Da kjørte han sin hvite campingbil, som han selv hadde laget interiøret til. Han var da allerede godt i gang på sin første boblerestaurering, en 1303 S, hjemme i garasjen på Storevarden. Rolf var fra første stund en av gjengen, til tross for at han var eldre enn de fleste av oss.

Rolf var en hedersmann av den aller beste sorten. Alltid snill og hjelpsom, gjestfri og hyggelig. Han var veldig kunnskapsrik og ikke minst rik på erfaring om nærmest alt mekanisk. I den tiden vi har kjent Rolf, ble han også en ekspert på å sy interiører, setetrekk, dørtrekk osv., i tillegg til overflatebehandling og lakkering av alle slag. Det er ikke mange som kan si at de klarer ALT hva restaurering av en bil innebærer, men det kunne Rolf. Det er ikke få biler som har rullet ferdig restaurert ut fra garasjen på Sotra, ofte i samarbeid med John Ståle.

Vi var alltid velkommen ut til Rolf, han satte på kaffe, tok seg god tid til å prate, og likte å få besøk. Vi kunne spørre om alt mulig folkevogn-relatert (og annet), og vi fikk alltid gode svar.

Vi vil huske Rolf som en kjernekar, alltid lun og med glimt i øyet, og han hadde alltid en løsning på lur på de spørsmålene vi måtte komme med. Vi yngre lærte veldig mye av Rolf, ikke minst på SambOen-prosjektet, der han var en veldig viktig bidragsyter. Og så beskjeden som han var på egne vegne, ville han ikke ha æren for noe som helst. Sannheten er at hvor han enn engasjerte seg så fikk han jobben gjort.

Folkevognmiljøet i Bergen har med Rolf sin bortgang, mistet en av sine aller beste, og vår ydmyke mentor vil bli dypt savnet av alle som kjente han.

Hvil i fred, gode Rolf.

Begravelsen vil finne sted i Foldnes kirke den 5. november kl. 1030.

[attachment=1]

[attachment=2]
Attachments
Rolf-BugOut.jpg
Rolf-BugOut.jpg (39.76 KiB) Viewed 624 times
Rolf-SambOen.jpg
Rolf-SambOen.jpg (50.54 KiB) Viewed 634 times
'65 Typ 221 Mikrobuss "Bløygen"
'52 Typ 11c Boble "Magnolia"

"Don't make a fuss, just get on the bus ..." -- Frank Zappa
"Two things are infinite: The universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." -- Albert Einstein
User avatar
VW 181
Ultramedlem
Ultramedlem
Posts: 3009
Joined: Fri Sep 07, 2007 3:54 pm
Location: Bergen

Sv: Til minne om Rolf Albrechtsen

Post by VW 181 »

Uff, dette var trist å høre!
Jeg fikk hjelp av Rolf med å lage noen braketter til 181en for noen år siden. Det var aldri nei i hans munn, når man trengte hjelp.
Så vidt jeg vet, så var det også Rolf som trakk opp Golf-setene som nå står i 02en..
Som det nevnes, Rolf var åpen, kunnskapsrik og et vandrende leksikon når det gjaldt det meste.

Hvil i fred, Rolf!
Du vil bli savnet!
1971 VW 181 "Erwin"
1972 1302S "Smurfen"
Post Reply